5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article



Nesil ve ofis kabilinden mekanların giriş kapkaloriın güvende olması aşamasında “Kapı kaç defa kilitlenmeli?” sorusunun…

Cafcaflı sınıftaki kâryerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak derunin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Kullanılacak insan skorsı 100 kişyararlı aşan yerlerde ve behemehâl son çıkış kapılarında PUSH Pas veya PANİK Pas olmalıdır.

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar yararlanma saatleri dışında hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

1 mm veya henüz sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına için çok henüz sağlıklı ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz kabil ederı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının fiyatı da 4000 TL den esaslamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi sınırlı sertifikasyon kurumları aracılığıyla meydana getirilen testler ve anlatım ile belirlenir.

Yangın güvenliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin henüz ali evetğu alanlarda da tercih edilir.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın kullanmaını da terennüm etmek, nite davranılacağını ve panik halinde insanoğluın kendini risk oluşum edecek durumlara sokmaması Yangın Merdiveni Kapısı gerektiği öğretilmelidir.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın hudayinabit kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kırmızıır. Bu önlem bapnın kesifı hızlıya kapanmasını sağlamlamaktır.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, bapnın reva standartlara ve yönetmeliklere yaraşıklı olup olmadığını tayin etmek muhtevain etiket ve sertifikalar muayene edilmelidir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde sessiz kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçeklehandan bu tür bapların en mefret üstünlükı yaman sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıya derece dayanabilmesidir.

Yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik Yangın Çıkış Kapısı bir sahanlık yapılıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden henüz çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Yangın baplarının kullanıldığı ev ve iş yerlerinde 50 kişiden fazla sima yaşıyor ise yangın kapısı gidiş doğrultuüne yangın kapısı selim açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Report this wiki page